10-17-2011، 02:22 PM
آشنایی بیشتر با این وسیله
صفحه كلید، متداولترین وسیله ورود اطلاعات در كامپیوتر است عملكرد صفحه كلید مشابه یك كامپیوتر است!
شاید بتوان گفت كه كیبورد جز لاینفك كامپیوتر بوده است گرچه امروزه با مانیتورهای حساس به متن و جایگزینی كاربری كیبورد به وسیله ماوس ها به نوعی نقش صفحه كلیدها كمرنگتر شده است اما از بدو اختراع كامپیوتر صفحه كلید هم جز جدایی ناپذیر كامپیوتر بوده است.
صفحه كلید بعنوان قسمت وروردی كامپیوترها از ابتدا وظیفه درج اطلاعات و ورود دیتا به كامپیوتر را داشته است البته نگارنده این را هم تاكید می كند اولین خروجی مشابه كیبورد امروزی صفحه پانج بوده است، صفحه سوراخ كن كه صفحاتی را بعنوان صفر و یك سوراخ می نمودند و پس از آن یك پانج خوان وظیفه خواندن اطلاعات را داشت تا وارد حافظه های كامپیوتر كند. استادی تعریف می كرد در همان سالهای ابتدایی در دانشگاه آمریكا برای محاسبه مجموع اعداد اول بین 1 تا 100 پس از تحریر اطلاعات به وسیله پانچ و درج در كامپیوتر نزدیك به یك روز یعنی 24 ساعت جواب را از سیستم دریافت می نمودند !!! البته در آن زمان خروجی اطلاعات مانیتور یا صفحه نمایشگر نبوده بلكه چاپگرها وظیفه نمایش اطلاعات را برعهده داشتند.
انواع صفحه كلید
صفحه كلید شامل مجموعه ای از سوییچ ها است كه به یك ریزپردازنده متصل می گردند. ریزپردازنده وضعیت هر سوئیچ را هماهنگ و واكنش لازم در خصوص تغییر وضعیت یك سوئیچ را از خود نشان خواهد داد.
صفحه كلیدها از بدو استفاده در كامپیوتر، تاكنون كمتر دستخوش تغییراتی شده اند. اغلب تغیرات اعمال شده در رابطه با صفحه كلید، افزودن كلیدهائی خاص ، بمنظور انجام خواسته های مورد نظر است.
متداولترین نوع صفحه كلیدها
متداولترین نوع صفحه كلیدها عبارتند از:
- صفحه كلید پیشرفته با ۱۰۱ كلید
- صفحه كلید ویندوزبا ۱۰۴ كلید
- صفحه كلید استاندارد اپل با ۸۲ كلید
- صفحه كلید پیشرفته اپل با ۱۰۸ كلید
- صفحه كلید مخصوص كامپیوترهای labtop
كامپیوترهای لب تاب دارای صفحه كلیدهای مختص بخود بوده كه آرایش كلیدها بر روی آنان با صفحه كلیدهای استاندارد متفاوت است برخی از تولید كنندگان صفحه كلید، كلیدهای خاصی را نسبت به صفحه كلیدهای استاندارد اضافه نموده اند.
کیبورد شیشه ای
تا به حال کیبورد شیشه ای دیده اید؟ آقایkong fanwen ایده خود را در زمینه ساخت کیبورد شیشه ای ضد آب ارائه داد. در این طرح سطحی از جنس شیشه جداره اصلی کیبورد را تشکیل می دهد. در واقع هیچ کلیدی وجود ندارد و تنها رد پای علائم و حروف بر روی این سطح دیده می شود. این کیبورد به وسیله یک سیستم هوشمند پشتیبانی می شود. یک عدد دوربین به همراه آخرین متد در تکنولوژی حرکت شناسی می تواند جهت و چگونگی حرکت دست شما بر روی کیبورد را تشخیص دهد.
این تشخیص به عنوان دیتا به نوعی سیمولاتور مخابره شده و در آنجا رمز گشایی می شود و سیستم حرف و یا نشانه مد نظر شما را جهت تایپ آشکار می سازد. قرار است هیچ گونه اتلاف وقتی در این پروسه دیده نشود و استفاده از این کیبورد همانند دیگر کیبوردها کاری آسان باشد. ضد آب بودن این غشا به شما این امکان را می دهد که آن را با آب شسته و یا حتی با شیشه شور ها غبار گیری کنید. جالب آنجاست که قرار است در مراحل پیشرفت این طرح, چراغ هایی جهت روشن شدن در فضاهای تاریک که امکان تایپ کردن نیز وجود داشته باشد در نظر گرفته شود.
فراوری:م.ح.اربابی فر
بخش دانش و زندگی
گروه دور همی پارسی کدرز
https://t.me/joinchat/GxVRww3ykLynHFsdCvb7eg
https://t.me/joinchat/GxVRww3ykLynHFsdCvb7eg